Gratis lespakket over de werking van het brein

In het (gratis) lespakket Reis door de Geest voor groep 7 en 8, worden leerlingen in de war gebracht door onder andere optische illusies. Ze ervaren hoe moeilijk het is om bijvoorbeeld als ooggetuige een misdrijf op te moeten lossen. Het lespakket hoort bij de NEMO-expositie Reis door de Geest met als centraal thema de werking van de hersenen.

Alles over de werking van onze hersenen

Het lespakket bestaat uit vier activiteiten. Activiteit 1 en 4 doen de leerlingen in de klas. Activiteit 2 en 3 vinden in NEMO plaats. Na het doorlopen van dit lespakket weten de leerlingen van alles over de werking van onze hersenen. Ze leren over de bijzondere kunsten, maar ook over de tekortkomingen van ons brein.

De tentoonstelling

Deze tentoonstelling gaat over het mysterie van de hersenen. Door middel van testen, spelletjes, onderzoeken en hersenkrakers krijgen bezoekers van alle leeftijden inzicht in wat er allemaal tussen hun oren zit. In de interactieve workshop Brein-Lab worden de hersenen flink op de proef gesteld. Op school wordt afgerond met het maken van twee hersenspelletjes, waaronder een thaumatroop.

VorigeLeven op het randje
VolgendeLedenraadpleging over toetsing in het primair onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter