Ingekomen oproep:
Het burgerinitiatief Fair Science kan worden ondertekend op www.oude-wereld.nl. De initiatiefnemers vragen hiermee om eerlijke wetenschap. Eerlijke informatie over wat feiten zijn en wat interpretaties, onder andere voor in het onderwijs. Voor in de schoolbanken, in de collegezaal, maar ook in de krant en het museum. Als er meerdere wetenschappelijke modellen zijn, moeten ze alle gehoord worden. Het moet niet mogen dat slechts één model alle ruimte krijgt. Zeker in schoolboeken niet. Naast evolutie moeten ook aanwijzingen voor schepping een plek krijgen. Naast de visie dat de mensen voor het jaar nul dom waren, ook de archeologische aanwijzingen dat ze slim waren. Naast opwarming van de aarde ook gegevens over aangroei van ijsmassa's. Naast de visie dat er teveel mensen zijn op aarde, ook gegevens over vergrijzing en voedselproductiecapaciteit. Naast de visie dat de mens slechts een dier is, ook de visie dat de mens juist mens is. Vindt u ook dat kinderen recht hebben op informatie en een eigen mening, en het onderwijs recht op evenwichtige schoolboeken, ondersteun dan Fair Science en stuur deze oproep door aan uw contactpersonen.

VorigeOok buiten onderwijs grote bezwaren tegen bezuiniging Passend onderwijs
VolgendeOnderwijs niet gebaat bij deze vorm van prestatiebeloning voor excellente leraren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter