SERVICE LEARNING DAY OP UNITED WORLD COLLEGE MAASTRICHT

Op vrijdag 18 maart 2011 organiseert het United World College Maastricht in het kader van Nederland Doet! een Service Learning Day. Dit betekent dat de hele school in het teken staat van Service Learning. Dit is onderwijs in de vorm van vrijwilligerswerk. Iedere leerling is betrokken bij een van de vele projecten.

De kleuters gaan aan de slag met recycling; de achtjarigen gaan samen met de politie op inspectie rond de school om zwerfafval en vuilinis op te sporen en te verwijderen.

Twee grote projecten zijn het Project Jeruzalem en het Project Margraten:
Project Jeruzalem: sinds september 2010 onderhouden bovenbouwleerlingen de tuin van Kasteel Jeruzalem, teneinde deze terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat. Zij kappen bomen, leggen moestuinen aan, etc. etc. en komen uiteindelijk met een officieel ontwerp voor de toekomst van de tuin. Op 18 maart zullen bassischoolleerlingen hen hierbij assisteren en les krijgen van de bovenbouwleerlingen over natuur, omgeving en biotopen.
Project Margraten: bovenbouwleerlingen hebben een graf van een Amerikaanse soldaat geadopteerd op de Amerikaanse begraafplaats te Margraten. Leerlingen onderhouden het graf, onderhouden contact met de nabestaanden van de soldaat en zullen lesgeven op verschillende basisscholen in de regio over de rol van Margraten in de Tweede Wereldoorlog. Op 18 maart zijn de betrokken leerlingen natuurlijk te vinden op de begraafplaats.
Voor veel projecten wordt samengewerkt met professionele organisaties, zoals Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, Stichting Mama Alice en Stichting Philadelphia Zorg.

VorigeMaak excellente leraren zichtbaar
VolgendeOndertiteling bij een film
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter