Acht gemeenten in de Achterhoek stellen hun kennis en kunde op het gebied van inkoop ter beschikking aan alle scholen in de regio.

Bezuinigingen en teruglopende leerlingenaantallen dwingen steeds meer scholen een strakkere financile huishouding te voeren. Scholen kunnen kosten besparen door kritischer te kijken naar al hun uitgaven, van de schoonmaak tot de aanschaf van schoolboeken. Kostenbesparingen van 10 tot 25% zijn dan eerder regel dan uitzondering. Deze besparingen kunnen direct aan verbetering van het onderwijs ten goede komen.

Scholen hebben meestal geen inkoopexpertise in huis, gemeenten hebben dat wel. Van oudsher bestaat er een nauwe relatie tussen scholen en gemeenten. De inkoopcordinatoren van acht Achterhoekse gemeenten hebben daarom positief geantwoord op een vraag van de Dienst Uitvoering Onderwijs van het ministerie van OCW om als vraagbaak voor scholen te dienen.

De Achterhoekse gemeenten die het betreft zijn: Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Nationale Onderwijsgids

VorigeKamer wil eindtoets basisschool
VolgendeVerkiezingen Gouden Steunpilaar 2010
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter