"Het viel mij op dat veel Rotterdamse jongeren geen werk hebben en niet de stap durfden te zetten om werk te zoeken," vertelt Fatima Haddi, studente Bestuurskunde en Overheidsmanagement uit Rotterdam. En daar wilde ze wat aan doen.

Ze sloot zich aan bij Jongerenpanel Overschie en ging aan de slag. Haar project Overschiese banen voor Overschiese jongeren' (OBOJ) werd onlangs betiteld tot het beste jongerenproject van Nederland, zo meldt Hogeschool Inholland.

"Ik wilde wat voor mijn wijk betekenen, daarom sloot ik me aan bij het jongerenpanel," vertelt Fatima. Samen met medepanellid Jeroen Martveldt zette ze het project OBOJ op.

"Wij helpen jongeren uit de wijk Overschie met het zoeken naar werk, stage en een leerwerkplek. Wij kijken waar jongeren willen werken en gaan dan op zoek naar bedrijven die werkplekken aanbieden. Ook helpen we ze met hun voorbereiding voor het werken bij het bedrijf door ze een sollicitatietraining te geven. Tijdens deze training leren de jongeren hoe zij zich moeten presenteren en we helpen ze met het opstellen van hun CV."

Het was hard werken voor Fatima om haar project van de grond te krijgen. "Maar na twee jaar soms bijna letterlijk knokken loopt het fantastisch. We werken samen met grote bedrijven, zoals Rotterdam Airport, DOK010 en het kantoor van de deelgemeente. We zijn heel trots dat we deze prijs hebben gewonnen."

Nationale Onderwijsgids

VorigeFontysstudenten bezorgen opgehaald geld bij Glazen Huis
VolgendeLeerkrachten hebben tegenstrijdige idealen rond diversiteit
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter