Van een student kreeg ik het verzoek of ik aan jullie wil vragen of jullie mee willen werken aan een onderzoek naar het gebruik van woordenboeken in het voortgezet onderwijs. Zie hieronder de tekst van de mail:


Op dit moment loop ik stage bij Van Dale Uitgevers waar ik een onderzoek doe naar de educatieve markt, als onderdeel van mijn afstudeeropdracht. Het gaat over hoe de leerlingen tegenwoordig woordenboeken gebruiken en of zij in de toekomst nog steeds papieren woordenboeken blijven gebruiken of gaan ze juist overstappen naar digitaal/online of een combinatie van papieren en digitale woordenboeken.


Hiervoor heb ik vragenlijsten gemaakt bestemd voor de leerlingen en (taal)docenten. Deze links zijn te vinden op:


www.bit.ly/taaldocenten (voor de taaldocenten)
www.bit.ly/wb-vbk (voortgezet onderwijs leerlingen)

Met de resultaten hoop ik een rapport te kunnen schrijven voor Van Dale Uitgevers over wat voor producten zij kunnen ontwikkelen om de educatieve markt, voornamelijk het voortgezet onderwijs, beter te kunnen bedienen.

Bij deze heb ik aan het verzoek van de student voldaan ;-). Helpen jullie hem mee het gebruik van woordenboeken in kaart te brengen?

VorigeGebruik toetsen voor afstemmen onderwijs, niet om kwaliteit van de school te meten
VolgendeMinister afwezig bij scholierendemonstratie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter