Welke klas weet het meest van Eindhoven? Welke leerlingen zijn het meest mediawijs'? Die twee vragen staan centraal tijdens de online multiplayer Klassenquiz op vrijdag 11 november.

De wedstrijd is een initiatief van Schoolnet Eindhoven, dat met de quiz en later deze maand ook het Onderwijscongres onderstreept dat alle scholen in de stad nu zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Schoolnet Eindhoven is een initiatief van de gemeente Eindhoven en de verschillende Eindhovense onderwijsinstellingen. Ze wil het primair, voortgezet en speciaal onderwijs in de stad zoveel mogelijk de voordelen laten ervaren van ICT. De basis daarvoor ligt bij een snelle glasvezelverbinding. Daarom stond juist dit speerpunt de afgelopen tijd centraal vanuit de organisatie.

Nu het glasvezelnetwerk voor bijna alle scholen realiteit is, viert Schoolnet Eindhoven dit allereerst met een Klassenquiz. De wedstrijd is voor scholen binnen het basis- en speciaal onderwijs in Eindhoven, die aan de quiz kunnen meedoen vanaf groep 5.

Er zijn drie niveaus, waarbij de strijd zich geheel in stijl afspeelt via het digitale schoolbord, als een online multiplayer quiz. De klassen die als beste uit de bus komen, ontvangen een prijs die in het teken staat van digitaal leren.

Nationale Onderwijsgids

VorigeKinderen internetrisicos
VolgendeVan gamen kunnen we leren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter