Basisscholieren onderwezen over geld op RUG

Op donderdag 3 november 2011 vindt er een bijzonder college plaats aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) waarbij de docenten even een tandje terug moeten schakelen: de gemiddelde leeftijd van het aanwezige publiek zal namelijk wat lager liggen, zo meldt de RUG.

Er worden ongeveer vijfhonderd kinderen van verschillende basisscholen uit Groningen, Friesland en Drenthe verwacht voor de speciale les over geld, banken en economie. Niemand minder dan de rector magnificus van de universiteit, prof.dr. Elmer Sterken, zal de honneurs die dag waarnemen.

Twee keer per jaar organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de Kinderuniversiteit, een leerzaam en leuk college dat speciaal wordt georganiseerd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Alle basisscholen uit de regio vonden enkele weken geleden een uitnodiging in de bus. Het initiatief werd met enthousiasme ontvangen, want het duurde slechts twee weken eer het kindercollege was volgeboekt. Scholen die de editie van dit jaar niet kunnen bijwonen, hebben in juni weer een kans.
Het onderwerp dat tijdens deze editie centraal staat is geld. Tijdens het college zal worden ingegaan op vragen zoals: Wat is geld eigenlijk? Waarom hebben we geld? Wat doen banken? Hoe zit het met geld en de economie?

Nationale Onderwijsgids

VorigeHoe het komt dat .
VolgendeDe toekomst van het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter