In verschillende media werd staatssecretaris Atsma deze week geciteerd met informatie over asbest in scholen. De PO-Raad heeft zich verbaasd over de uitspraken van de staatssecretaris en over de genoemde cijfers. Op deze manier veroorzaakt de staatssecretaris wellicht onnodig onrust.
PO-Raad, VO-raad, VNG en het ministerie van Infrastructuur en Milieu werken samen om te inventariseren hoe groot het asbestprobleem op scholen is. Afgesproken is dat alle scholen in augustus 2012 duidelijkheid hebben over de asbestsituatie van hun gebouwen. Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft nu tussentijdse resultaten naar buiten gebracht. De PO-Raad heeft achteraf kennis kunnen nemen van deze cijfers. Aan de hand daarvan wordt gezamenlijk bezien of en welke verdere acties nodig zijn om de inventarisaties zo snel mogelijk gereed te hebben.
De PO-Raad is evenals de andere betrokken organisaties van mening dat schoolbesturen kennis behoren te hebben van het al dan niet aanwezig zijn van asbest in de schoolgebouwen. Schoolbesturen zijn immers verantwoordelijk voor de gezondheid van leerkrachten en leerlingen. De PO-Raad roept dan ook alle schoolbesturen op - waar nodig - een asbestinventarisatie te laten uitvoeren en de gevraagde informatie aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu te verstrekken. Eerst daarna kunnen we bezien hoe groot het probleem is en op welke wijze dat zou moeten worden opgelost. Immers niet in alle gevallen veroorzaakt asbest een gevaarlijke situatie. Dat is afhankelijk van de vorm en de plaats waarin asbest voorkomt.
Meer informatie

VorigeLeerlingen kennen nieuwe exameneisen niet
VolgendeNog op tijd om subsidie aan te vragen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter