Televisieavond over het onderwijs

Vanavond besteedt de NTR aandacht aan het onderwijs in de Avond van het Onderwijs op Nederland 2. Clairy Polak zal een debat leiden tussen leerlingen, ouders, docenten en wetenschappers. Ook minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs zal te gast zijn, zo meldt de NTR.

Is er sprake van een gezagscrisis in het onderwijs? Die vraag staat centraal tijdens de Avond van het Onderwijs. De kwaliteit van ons onderwijs moet omhoog. Maar wat is kwaliteit? Daarover zijn de meningen flink verdeeld.

Weet een leraar nog wel wat er van hem of haar verwacht wordt? Wat wil de politiek, wat willen de schoolleiders, en hoe haalbaar is dat? Hoe tevreden zijn ouders en leerlingen? Komen hun verwachtingen overeen of staan ze lijnrecht tegenover elkaar? Aan de hand van drie prikkelende stellingen wordt er stevig gedebatteerd.

Kijkers kunnen meepraten en stemmen via e-mail en Twitter. Verder is er aandacht voor bijzondere prestaties van leerlingen, n voor de kersverse Leraren van het Jaar. En er is muziek van een succesvolle schoolband.

Hoe ervaren ouders, leerlingen en leerkrachten de kwaliteit van het onderwijs? In opdracht van de NTR (in samenwerking met de Volkskrant en het Ruud de Moor Centrum) hebben de Radboud Universiteit Nijmegen en Onderwijs Innovatie Groep (OIG) onderzoek uitgevoerd. De uitkomsten worden tijdens de uitzending gepresenteerd.

De Avond van het Onderwijs begint om 20:25 uur.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOmgaan met ICT
VolgendeMet de hand op de knip
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter