Jong zijn, erachter komen dat je seksuele identiteit afwijkt van de meerderheid en daarvoor uitkomen is nog steeds geen eenvoudige zaak. Zeker niet op school. Homoseksualiteit is voor velen nog een taboe. Het blijft dus noodzakelijk om hieraan extra aandacht te besteden.

Daarom organiseert de gemeente Utrecht vandaag de werkconferentie 'Gewoon homo/lesbienne zijn op school'. De conferentie is het startsein voor twee jaar extra activiteiten rondom de acceptatie van homoseksualiteit op scholen en opleidingen. Alle Utrechtse scholen in het voorgezet onderwijs doen mee.

Professionals uit het onderwijs, leerlingen, ouders en raadsleden leggen in een tiental workshops en rondetafelgesprekken de basis voor de extra activiteiten rondom de acceptatie van homoseksualiteit op school. Onder andere burgemeester Aleid Wolfsen zal bij de conferentie aanwezig zijn.

Verschillende scholen hadden ook in de voorbereidingen een actieve rol. Zo maakten leerlingen van het ROC Midden Nederland in samenwerking met de leerlingen van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht twee films die op de conferentie getoond worden.

En de leerlingen van het Grafisch Lyceum dragen bij met ontwerpen en drukwerk. De leerlingen van Pouwer en ROC Midden Nederland verzorgen de catering, inclusief een diner.

Het project wordt afgesloten op 11 oktober 2013, het jaar van de Vrede van Utrecht.

Nationale Onderwijsgids

VorigeToekomst van het onderwijs te zien in Kampen
VolgendeSpreaker een 27 mc bakkie op internet
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter