Naast veel bedrijven en overheden vieren ruim 100 basisscholen in Zuid-Holland, met meer dan 18.000 leerlingen, op vrijdag 10 februari 2012 Warme Truiendag. Hiermee vragen zij aandacht voor klimaatverandering en de voordelen van energiebesparing. Ook dit jaar is er weer een bijzondere actie gekoppeld aan Warme Truiendag. Op alle deelnemende Zuid-Hollandse scholen wordt om 10.02 uur de WARME TRUIENDAG-FLASHMOB gedanst! Het centrale evenement vindt plaats op het Stadhuisplein in Leiden, waar Dolores Leeuwin (bekend van het Klokhuis) meedanst met scholieren uit de Leidse regio.

Flashmob in Leiden

In Leiden zullen ongeveer 250 leerlingen het deze dag in ieder geval niet koud hebben. Naast het dragen van een warme trui dansen leerlingen zich samen met Dolores Leeuwin, warm tijdens een flashmob op het Stadhuisplein op het nummer ‘Hello’ van Martin Solveig en Dragonette. Wethouder Frank de Wit van onderwijs, sport en milieu is bij het evenement aanwezig.

STROOM!

Na deze ludieke actie is er voor de kinderen buiten een beker warme chocolademelk. Maar in Zuid-Holland gebeurt er nog veel meer om bewustzijn over duurzaamheid bij leerlingen te creëren. Graag nodigen wij u uit voor een korte presentatie over het educatieve programma STROOM! Dit programma zorgt ervoor dat ook scholen een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van beleidsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid, energie en water.

Programma

· 09.45 u. Ontvangst pers en gasten Stadhuisplein

· 10.02 u. Flashmob

· 10.09 u Einde mob

· 10.10 u. Wethouder Frank de Wit spreekt dankwoord, neemt afscheid van de kinderen

· 10.20 u. Presentatie STROOM!

- ludiek Warme Truiendag

- STROOM!

- Energieke Scholen

· 10.35u. Afsluiting en dankwoord

Warme Truiendag in Zuid-Holland

Het idee van Warme Truiendag is simpel: zet op 10 februari de verwarming een graad lager, trek een lekker warme trui aan en bespaar 7% energie. De Zuid-Hollandse scholen besparen zo samen op deze ene dag 8 ton broeikasgas. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van een auto die 1 keer om de wereld rijdt. Basisscholen in de hele provincie organiseren op Warme Truiendag allerlei activiteiten en bijzondere lessen over energie en klimaat.

Initiatiefnemers

Warme Truiendag Zuid-Holland 2012 is onderdeel van het Zuid-Hollandse koepelprogramma ‘STROOM!’, een educatief programma voor basis- en voortgezet onderwijs over de thema’s Water en Energie. De samenwerkende Zuid-Hollandse Natuur- en Milieueducatie (NME)-diensten, gemeenten, waterschappen en de provincie Zuid-Holland bundelen met het programma ‘STROOM!’ hun krachten voor een goed samenhangend, kwalitatief en gevarieerde educatief aanbod dat aansluit bij het provinciaal en gemeentelijk milieu- en duurzaamheidsbeleid.

Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond, waarin gemeenten, provincies en waterschappen samenwerken. Warme Truiendag wordt jaarlijks in februari gehouden, de maand waarin in 2005 het Kyoto-protocol in werking trad.

De organisatie van het evenement Warme Truiendag in Leiden is in handen van de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Leiden, de Omgevingsdienst West-Holland en SME Advies.

Naar de website

VorigeXperiment gaat weer van start
VolgendeDe Jonge Jury gaat zwerven
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter