De Dag Vandaag geeft leerlingen in het primair onderwijs het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt komen verschillende onderwerpen aan bod. De onderwerpen die worden behandeld zijn binnenlandse en buitenlandse nieuwtjes of gaan over geschiedenis, dieren, aardrijkskunde, techniek, film en lezen. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, worden afgewisseld met leuke weetjes en filmpjes, en bevatten soms een opdrachtje.

Maak uw eigen digitale agenda
Met De Dag Vandaag kunt u niet alleen het leukste nieuws van de dag lezen, maar ook uw eigen digitale agenda invullen. Zo kunt u met de klas verjaardagen, klassenuitjes of sportdagen in de agenda zetten. Om De Dag Vandaag te gebruiken, moet u zich eenmalig gratis registreren.

Verdiepende dossiers
Iedere maand vindt u op De Dag Vandaag nieuwe dossiers over actuele onderwerpen of over steeds wisselende thema's. Ieder dossier heeft vragen, bedoeld om de kennis van de leerlingen te verdiepen en een antwoordformulier. De dossiers zijn bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Blijf op de hoogte
Via de website kunt u zich inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de nieuwste dossiers en onderwerpen. Volg ons ook via Facebook voor actueel nieuws: www.facebook.com/dedagvandaag

Wij wensen u en uw leerlingen veel plezier met De Dag Vandaag!

Leerkrachten aan het woord

"De diversiteit van onderwerpen vind ik prettig. Dit geeft regelmatig aanleiding tot waardevolle gesprekjes in de klas."

"Kinderen krijgen interesse voor de wereld om zich heen."

Naar de website

VorigeDigitale les: Sprekende beelden in de klas
VolgendeLeskrant Kinderen voor Kinderen: Welkom in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter