Miljoenen mensen zijn op de vlucht omdat het oorlog is en ze niet meer veilig zijn in hun thuisland. Ouders en kinderen maken daarom bijvoorbeeld vanuit Syrië een enorme reis naar Nederland. Waarom doen ze dat en wat gebeurt er precies met deze vluchtelingen? Ook in Nederland wonen steeds meer vluchtelingen. Hier kunnen kinderen die op de vlucht zijn zich weer veilig voelen en ook weer naar school gaan. Hun klasgenoten kunnen ze daarbij helpen door te laten zien dat ze hier welkom zijn. Zodat ze alle vervelende dingen even vergeten en gewoon kind kunnen zijn.

Gratis leskrant Welkom in de klas
In de leskrant Welkom in de klas lezen uw leerlingen waar de vluchtelingen vandaan komen, welke routes ze hebben afgelegd om in Nederland te komen en waarom ze moeten vluchten. Er staan interviews in met kinderen die gevlucht zijn, maar inmiddels veilig in Nederland wonen en leerlingen lezen alles over de single Waarom moet ik gaan? Dit nummer dat Kinderen voor Kinderen met Johnny de Mol heeft opgenomen, gaat over vluchtelingen die worden teruggestuurd naar het land waar ze vandaan komen. Bovendien laat de krant zien hoe leerlingen ervoor kunnen zorgen dat hun nieuwe klasgenootje(s) zich welkom voelen.

Waarom moet ik gaan?
Deze krant wordt uw leerlingen aangeboden door Kinderen voor Kinderen. VARA's Kinderen voor Kinderen steunt elk jaar een goed doel. Dit jaar is gekozen voor 3FM Serious Request. In 2015 gaat de bijdrage naar de ontwikkeling van kinderen en jongeren in oorlog en conflict. In de krant worden tips gegeven voor eigen acties. Kijk voor het lied en de clip op www.kinderenvoorkinderen.nl.

Naar de website

VorigeWerkt u al met De Dag Vandaag?
VolgendeGratis kaarten voor Cultuur en Onderwijs Beurs 2016 –vakbeurs voor cultuureducatie (CEOB)
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter