Steeds meer Sinterklaascadeautjes hebben een stekker of batterij, vaak vervangen ze een oudere variant die dan vervolgens in de vuilnisbak belandt. Zonde! Daarom leren Wecycle en Groene Piet kinderen ook al hun oud elektrisch speelgoed in te leveren voor recycling. Groene Piet speelt de hoofdrol in TV-spotjes rondom het Sinterklaasjournaal. Ook veel Wecycle-gemeenten besteden aandacht aan deze Sinterklaasactie door Wecycle-sleetjes uit te delen na Sinterklaas. Bekijk de campagnepagina op wecycle.nl/sint.

Voor in de klas heeft Wecycle aansluitend een Sinterklaaslesbrief ontwikkeld. Belangrijk onderdeel van de lesbrief is het verVanglijstje, dat leerlingen kunnen invullen. Het verVanglijstje leert kinderen dat ze elektrisch speelgoed en andere apparaten die ze niet meer gebruiken of die stuk zijn, kunnen inleveren bij de milieustraat.

Scholen kunnen bij het lesmateriaal gratis Piet-stickers bestellen. Kinderen kunnen de Piet-stickers op het afgedankte elektrische speelgoed plakken en ze naar de milieustraat brengen in ruil voor een Wecycle-sleetje.
Alle educatieve materialen zijn te vinden op wecycle.nl/vervanglijstje.

Wilt u in de toekomst gratis gebruik maken van lesmateriaal van Wecycle? Wordt dan Wecycle-partner en meld uw school aan. U krijgt direct uw eigen Wecycle-pagina, waar u ook meteen profiteert van andere leuke educatieve specials van Wecycle.

Direct aanmelden kan op wecycle.nl/scholen.

Naar de website

VorigeGeld van Goed Katoen
VolgendeOnline lespakket My Stage! Magazine
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter