WaterWise, dé digitale lesmodule over waterbeheer voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, is aangevuld met nieuwe regionale bronnen en lessen. Zeven waterschappen zijn toegetreden waarmee het totaal op negen komt. Er zijn werkbladen ontwikkeld voor de waterschappen Zuiderzeeland, Rijnland en Vallei en Veluwe. De Brabantse waterschappen hebben een aantal aantrekkelijke filmpjes geplaatst.

Veilig, voldoende en schoon water. Deze thema’s vormen het hart van WaterWise. Op www.waterwise.nl ontdekken leerlingen alles over waterbeheer in hun buurt en de rol van de waterschappen. Van de gevolgen van zeespiegelstijging tot de zorg voor schoon en voldoende water.

WaterWise is een aantrekkelijke website vol filmpjes, games, interactieve kaarten en andere elementen. De verwerking vindt zowel online als via werkbladen plaats. De module is geschikt voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo en havo/vwo en is gratis beschikbaar. Maandelijks wordt de site zo’n 500 keer bezocht. De inhoud sluit aan bij de kerndoelen voor aardrijkskunde.

Naar de website

VorigeInschrijving Kunstbende 2014 geopend
VolgendeBezoek de Leidse Musea met het vmbo
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter