Kunstbende, de organisatie voor talentontwikkeling onder creatieve jongeren, organiseert dit jaar voor de 24e keer haar landelijke talentenwedstrijd. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal of Theater & Performance. De inschrijving is nu geopend. Jongeren melden zich aan via kunstbende.nl.

In februari, maart en april 2014 vinden dertien regionale voorrondes plaats. De winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor de finale van Kunstbende op zaterdag 3 mei 2014 in de Melkweg in Amsterdam. Het thema van Kunstbende 2014 is ‘Wordt vervolgd’. Afgelopen jaar meldden meer dan 4.000 jongeren zich aan voor één van de acht Kunstbende- categorieën.

Tijdens de voorrondes en de finale worden de deelnemers beoordeeld door een vakjury – grotendeels bestaande uit bekende Nederlanders. De winnaars krijgen naast stimuleringsprijzen en festivaloptredens een coachingstraject aangeboden. Zo draait dj Don Camacho (Kunstbende-winnaar 2013) op Mysteryland 2014 en biedt ArtEZ hogeschool voor de kunsten voor elke winnaar een masterclass.

De vijf gezichten van de campagne JOIN US! De Kunstbende-campagne van 2014 heet JOIN US!. Kunstbende kiest bewust voor een campagne met een energieke uitstraling en een toegankelijk karakter, zodat zoveel mogelijk jongeren durven mee te doen aan Kunstbende. Voor deze campagne heeft Kunstbende vijf talentvolle oud-deelnemers geselecteerd. Zij zijn een jaar lang het gezicht van Kunstbende:

1. Floris Bosveld – deed mee aan Kunstbende in 2007/2008/2009 en won So You Think You Can Dance in 2010
2. Leroy van Halen – Kunstbende-winnaar Fashion 2013
3. Marianne Heinis – Kunstbende-winnares Muziek 2012 (met haar band on eva, tevens halve finalist voor De Grote Prijs van Nederland 2013)
4. Eleonor Coco Pernas Mancuso – Kunstbende-winnares Muziek (met haar band CoCo)
5. Emile Weisz – Kunstbende-winnaar Expo 2013

Naar de website

VorigeOntdek de wereld van recycling in Wecycle City
VolgendeWaterWise is uitgebreid!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter