Leerlingen uit groep 1, 2 en 3 vieren de winter samen met Kenny (www.kenny.nl). Via het winterwolkje vind je filmpjes en een spelletje over de winter. Op de homepage van Kenny.nl vind je bovendien winterkleurplaten die gedownload en uitgeprint kunnen worden. Leuk voor in de klas, of thuis!

Kenny.nl is een website voor groep 1, 2 en 3. De site is gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen ouders, leerkrachten en Kennisnet. Kenny.nl is hét online hulpje voor in de klas. De site biedt educatief, digitaal lesmateriaal, zoals kinderspellen, filmpjes en prentenboeken die aansluiten bij de leerdoelen van groep 1, 2 en 3. Handig voor op het digibord én thuis, maar vooral ook leuk en leerzaam voor peuters en kleuters.

Taal, rekenen, ruimtelijke oriëntatie
Kenny woont in een koekoeksklok, maar vliegt ook graag rond. Op de site wijst Kenny kinderen de weg en laat ze zien waar ze leuke spelletjes, filmpjes, kleurplaten en verhalen vinden. Ook leerkrachten en ouders hebben een rol: de knop ‘Voor leerkrachten & ouders’ biedt een filter om spelletjes en filmpjes te selecteren. Verder bieden de wolken een selectie die aansluit bij een actueel onderwerp of de thema’s taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie.

Naar de website

VorigeStichting Kids Moving the World
VolgendeDisneys cybernetiquette
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter