De Malawi onderbouw module start met een eerste kennismaking met het land Malawi. Meer specifiek richt de module zich op bewustwording van kinderen in Nederland over de situatie van leeftijdgenootjes in Malawi. Voor de groepen 1-4 zijn voorleesverhalen geschreven met een aantal prachtige vertelplaten. In de verhalen komen thema’s aan bod zoals wonen, voedsel, dieren, spel, school en omgeving.

In groep 1-2 maken de kinderen kennis met Mkoko, een aapje uit Malawi. Hij speelt samen met twee kinderen een rol in het verhaal en in de verwerkingsactiviteiten die worden aangeboden. In de gastles vertelt de Game Guide hoe het verhaal afloopt én hij maakt samen met de kinderen iets bijzonders voor Mkoko.

In groep 3-4 ontmoeten de kinderen Munda, een jongen uit Malawi. Munda en zijn gelukssteen spelen een rol in het verhaal en de verwerkingsactiviteiten die worden aangeboden. In de gastles maken de kinderen kennis met de baobab boom die in Malawi groeit. Samen met de Game Guide ontdekken de kinderen hoe deze boom eruit ziet en wat deze boom zo bijzonder maakt.

Voor meer informatie en aanmelden:
http://www.kidsmovingtheworld.nl/contact/inschrijfformulier/
info@kmtw.nl

Kids Moving the World:
Kids Moving the World werkt aan bewustwording van schoolkinderen in de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs ten aanzien van bepaalde wereldvraagstukken. Via verschillende educatieve modules maken kinderen spelenderwijs kennis met onderwerpen als armoede, honger en klimaatverandering. Het uitgangspunt bij alle modules is dat de kinderen zelf op een actieve manier aan de slag gaan.

Naar de website

VorigeGratis lespakket WNF 'de neushoorn'
VolgendeVier de winter met Kenny.nl
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter