Tube Your Future is een videowedstrijd voor leerlingen van 3, 4 en 5 havo en vwo, die er op gericht is om hen een eigen beeld te laten creëren van het beroepenveld van bètawetenschappen & technologie.

De leerlingen interviewen een professional met een bètawetenschappelijke en/of technologische achtergrond en monteren dit tot een filmpje. De filmpjes duren maximaal 4 minuten. De deelnemende scholen organiseren een voorverkiezing op school waarbij de ouders ook uitgenodigd worden. Bij deze gelegenheid nomineren alle aanwezigen het beste filmpje. Scholen uit het hele land sturen hun genomineerde filmpjes naar Science Center NEMO.

Het Award Gala
De makers van deze genomineerde filmpjes, hun docenten en de geïnterviewde professionals nodigen wij uit voor het Tube Your Future Award Gala in Science Center NEMO. Tijdens dit gala worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals een wetenschapsquiz en speeddaten met professionals. Een jury van prominenten in het onderwijs, de media en het werkveld van bètawetenschappen & technologie zullen tijdens dit gala de beste filmpjes van het land kiezen en de prijzen uitreiken.

Naar de website

VorigeSporen van WWII: een educatieve ontdekkingstocht voor vmbo 3 en havo-vwo 2
VolgendeKinderen wapenen tegen geweld in de media
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter