Heb jij al inspiratie voor de Kinderboekenweek in je klas? Doe mee met kinderboekenschrijver Janneke Schotveld en ervaar hoe je aan de hand van het toeval een verhaal kan verzinnen. Kidsweek in de Klas ontwikkelde samen met De Schoolschrijver deze inspirerende les op het gebied van creatief schrijven. En jij kunt hem voor je klas downloaden.

In een filmpje geeft kinderboekenschrijver en schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk Janneke Schotveld een schrijftip. Zij vertelt hoe je op ideeën kunt komen als je even geen inspiratie hebt. En met de bijbehorende opdracht uit de lesbrief gaan de kinderen van groep 4 /m 8 zelf direct aan de slag met hun eigen verhaal. De mooiste verhalen worden ingezonden voor een Schrijfwedstrijd.

Het lesmateriaal wordt gratis verspreid naar alle scholen die Kidsweek in de Klas hebben en verschijnt op 28 september. Scholen die nog geen gebruik maken van Kidsweek in de Klas kijken op www.kidsweek.nl/deschoolschrijver. Zij kunnen daar ook het materiaal bestellen.

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO Foundation.

Naar de website

VorigeDuurzaam in de les
VolgendeTrammenland
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter