Sommige kinderen hebben het vaak druk, zijn snel afgeleid of voelen zich onrustig. Voor leerlingen in de groepen 4, 5 en 6 heeft Young Crowds samen met Eline Snel, gecertificeerd mindfulnesstrainer en auteur van het informatieve boek Stilzitten als een kikker, een prachtig doeboekje ontwikkeld over rust en aandacht. Het boekje bestaat uit ademhalingsoefeningen, tekenopdrachten en eenvoudige meditaties. Voor leerkrachten is er aansluitend een uitvoerige handleiding die ingaat op de basistechnieken van meditatie, en leerkrachten begeleidt bij het uitvoeren van de opdrachten.

Door op school en thuis eenvoudige aandachtsoefeningen te doen, wordt de concentratie, het pro-sociaal gedrag en (zelf)vertrouwen van de leerlingen bevorderd. Bovendien stimuleert het controlefuncties van de hersenen zoals planning en overzicht. Het materiaal bestaat uit doeboekje van 8 pagina's voor de leerlingen en een online handleiding voor de leerkracht.

Bent u geïnteresseerd in het lesmateriaal? Klik dan op de onderstaande knop voor meer informatie en de bestelmogelijkheden.

Naar de website

VorigeLeerzame boekjes over inline-skaten voor groep 3 t/m 8
VolgendeDe Dag Vandaag: Elke dag actueel en interessant nieuws
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter