Kinderen in Nederland zijn al eeuwen dol op schaatsen. Maar het heeft één nadeel: je kon het niet in de zomer doen. Maar toen was er de skate! De één gaat er op naar school, voor de ander is het topsport. Met inline-skaten kun je alle kanten op! Grote kans dat uw leerlingen de weg naar de school of skatebaan deze zomer ook op de skates vinden!

Speciaal in aanloop naar het inline-skate seizoen biedt de KNSB u deze zomer kosteloos informatieve werkboekjes aan voor leerlingen in de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. In de werkboekjes komt de veelzijdigheid van inline-skaten aan bod, met onderwerpen als freestyle skaten, speed skaten en streethockey. Leerlingen leren over veiligheid en bescherming en ze kunnen oefeningen doen, alles om ervoor te zorgen dat de leerlingen straks goed voorbereid zijn als ze de skatebaan of de straat op gaan of met de skates naar school komen.

Het lesmateriaal bestaat per groep uit een interactief werkboekje en een online handleiding voor de leerkracht. Wilt u met uw klas ook (meer) leren (over) inline-skaten? Ga dan naar deze website:
www.youngcrowds.nl.

Naar de website

VorigeGroen Doen in de Klas!
VolgendeStilzitten als een kikker - Educatief materiaal over rust en aandacht
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter