De liedjes van Kinderen voor Kinderen worden bij jou in de klas vast gezongen, bijvoorbeeld met de Kinderboekenweek of de Koningsspelen. In de praktische les ‘Een liedje schrijf je zo!’ voor leerlingen in groep 4 tot en met 7 wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je met je klas zélf een hit voor Kinderen voor Kinderen kunt schrijven.

Moeilijk? Welnee. We gaan het jullie leren. Met duidelijke uitleg, leuke oefeningen en tips van Sanne Hans (Miss Montreal). Een muziekfeestje in de klas waar de leerlingen ook nog veel van leren!

Het lesmateriaal bestaat uit:
• Een werkboekje van 8 pagina’s voor elke leerling waar ze gelijk zelf mee aan de slag kunnen. De pakketten bestaan uit 30 werkboekjes, je betaalt enkel de verzendkosten.
• Bij de werkboekjes hoort digitaal interactief lesmateriaal. Luister naar de liedjes, oefen met rijmen en kies een genre. In een paar uur schrijven je leerlingen de nieuwe hit van Kinderen voor Kinderen!
• In een online handleiding geven we de leerkracht extra uitleg over de les en de oefeningen.

Jullie liedje op onze cd!
Kinderen voor Kinderen bestaat in 2019 veertig jaar. En wie jarig is, trakteert! Bij Kinderen voor Kinderen is dat natuurlijk een muzikaal cadeau. Schrijf met je klas de tekst voor een liedje voor Kinderen voor Kinderen en stuur het in vóór 1 maart. Kinderen voor Kinderen kiest 3 klassen uit waar Sanne Hans (Miss Montreal) op bezoek komt om het liedje verder uit te werken. Het beste liedje krijgt een plekje op de 40e cd Reis mee! (release september 2019) én de hele klas mag naar de grote live show van Kinderen voor Kinderen in oktober 2019 in Ahoy Rotterdam!

Naar de website

VorigeDigibordlessen op c3.nl/ontdekchemie
VolgendeGLOBE onderzoeksprogramma van NASA
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter