De achtste aflevering van Schooltv Actueel gaat over verbranding en zwaartekracht. De twee items sluiten aan bij het vakgebied mens en natuur en bij de vakken biologie en Nask.

Uitzending: 28 april (09.30 – 09.45 uur // Nederland 2)
Herhaling: 12 mei (09.30 – 09.45 uur // Nederland 2)

Hoe fit ben jij?
Onderzoek wijst uit dat tweederde van de jongeren een ongezonde leefstijl heeft, door een combinatie van factoren: te weinig bewegen, drinken en roken. Augusto neemt de proef op de som; hij gaat met drie leerlingen naar de sportschool en doet de test: hoe fit zijn deze jongeren? Moeten ze elke dag naar de sportschool om fit te worden of te blijven? Hoe komt het lichaam aan energie? Wat zeg je? Is het een goed idee om thuis huishoudelijke klusjes te doen?
Los van de wereld?

De pretparken zijn weer open, en menigeen zal de komende maanden doorbrengen in de spectaculaire attracties die je lanceren, over de kop doen gaan en – eerlijk is eerlijk – ook wel eens een beetje onpasselijk maken. Onze verslaggever doet dapper mee, en stelt tussen twee lanceringen door nieuwsgierige vragen. Hoe werkt het allemaal precies? Slim gebruik maken van de zwaartekracht, meneer. Daar komt het allemaal op neer.

Naar de website

VorigeDe Nederlandse gevangenis Hel of Hotel
VolgendeJarig NOS Jeugdjournaal start presentatie wedstrijd
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter