Unieke prijs voor winnaar: eenmalige presentatie vanuit de studio

Hilversum, 20 april 2011 – Wil jij het Jeugdjournaal presenteren? Met die oproep start het NOS Jeugdjournaal vandaag een presentatiewedstrijd met als hoofdprijs: het eenmalig presenteren van het Jeugdjournaal in het weekend van 25 en 26 juni. Alle basisscholen in Nederland kunnen deelnemen. De wedstrijd wordt in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid georganiseerd.

Dit jaar bestaat het Jeugdjournaal 30 jaar. De eerste uitzending was te zien op 5 januari 1981. Sindsdien is het Jeugdjournaal een begrip geworden voor kinderen van 9 – 12 jaar. Vandaag de dag kent het Jeugdjournaal twaalf uitzendingen per week: zeven keer om 18.45 uur en van maandag tot en met vrijdag ook om 08.45 uur. Om bij dit jubileumjaar stil te staan, kan voor het eerst in het 30-jarig bestaan een kind eenmalig het Jeugdjournaal in het echt presenteren.

De presentatiewedstrijd, die vandaag van start gaat, staat open voor alle groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Een school kan per groep maximaal één kandidaat aanmelden voor de wedstrijd. Op welke wijze het kind wordt gekozen, is aan de school zelf. Van de ‘presentator in spé’ moet de school een filmpje van 30 à 40 seconden insturen naar het Jeugdjournaal. Dit kan tot 27 mei..

Uit alle inzendingen kiest het Jeugdjournaal de beste twintig kandidaten. Zij worden met hun hele klas uitgenodigd op het verjaardagsfeest van het Jeugdjournaal op 17 juni in Beeld en Geluid in Hilversum. Tijdens deze Jeugdjournaaldag krijgen de ongeveer 600 kinderen tal van activiteiten aangeboden, waaronder een ‘Meet & Greet’ met Jeugdjournaal-presentatoren. De twintig geselecteerde presentatietalenten krijgen op die dag ook tips van de echte presentatoren. Vervolgens staat ieder van hen voor de camera om nogmaals auditie te doen. Deze filmpjes komen vervolgens van 20 tot 24 juni op internet te staan. Via een internetstemming door het publiek, gecombineerd met het oordeel van een vakjury, wordt de winnaar gekozen. Hij of zij presenteert op zaterdag 25 of zondag 26 juni, samen met één van de vaste presentatoren, het NOS Jeugdjournaal.

Naar de website

VorigeSchooltv Actueel
VolgendeLeerlingen en leraren worden mediawijzer met SchoolDub
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter