Codename Future brengt namens dance4life het ‘dance4life scholenproject’ onder je aandacht. 100 scholen kunnen hier aankomend schooljaar kosteloos gebruik van maken. Deelname wordt geheel gefinancierd, maar wacht niet te lang met inschrijven, want vol = vol. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt!

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Ze doen dit door jongeren te informeren over thema’s die spelen rondom seksualiteit en ze gebruiken muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in ruim 20 landen verspreid over 5 continenten. In Nederland inspireert dance4life met het scholenproject jongeren om in actie te komen voor hun leeftijdgenoten wereldwijd.
Komt jouw school ook in actie?

Meer informatie ontvangen of je meteen inschrijven?
http://codenamefuture.nl/dance4life

Na ontvangst van je aanmelding ontvang je een mail met daarin aanvullende informatie en de mogelijkheid om je inschrijving definitief te maken.

Let op: scholen kunnen zich tot 31 maart 2014 inschrijven. Ervaring leert echter dat het project binnen een paar weken vol zit, dus wacht niet te lang met inschrijven!

Het project in het kort

Doel:
• Leerlingen uit het voortgezet onderwijs informeren over thema's die spelen rondom seksualiteit en binnen het kader 'wereldburgerschap'
• Leerlingen uit het voortgezet onderwijs bewust maken van hun eigen seksuele rechten en kansen ten opzichte van die van jongeren wereldwijd
• Leerlingen uit het voortgezet onderwijs inspireren om in actie te komen voor leeftijdsgenoten in andere landen

Doelgroep:
Voortgezet onderwijs - alle niveaus en leerjaren - De ervaring is dat deelname met zoveel mogelijk klassen een extra gevoel van onderlinge solidariteit en dynamiek teweeg brengt. Het minimum aantal deelnemende klassen per school is 4.

Looptijd:
September tot en met november 2014

Tijdsduur:
Het scholenproject van dance4life is projectmatig en vakoverstijgend in te zetten. De school bepaalt zelf hoeveel lesuren er aan het project worden besteed. Het project is al in te zetten vanaf 1 lesuur, namelijk de verzorgde gastles van dance4life!

Vorm:
• Een interactieve gastles geheel verzorgd door dance4life (50 minuten)
• Leerlingen komen in actie om aandacht te vragen en geld te genereren voor dance4life (1-2 weken)
• Leerlingen die € 50,- (netto) hebben ingezameld mogen naar het spetterende dance4life event. Vervoer vanaf school wordt geregeld!

Afsluiting
Het scholenproject eindigt rondom Wereld Aids Dag (1 december) met het dance4life event. Leerlingen die € 50,- (netto) hebben ingezameld mogen naar dit spetterende dance4life event. Tijdens deze unieke ervaring van verbondenheid, trots en solidariteit vieren we wat we met z’n allen bereikt hebben!

Vakken
Maatschappijleer, aardrijkskunde, wiskunde, geschiedenis, verzorging, economie, wereldbeschouwing, vreemde talen, biologie

Kosten
GEEN

Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar inge@codenamefuture.nl.

** Elke 14 seconden raakt er iemand in de wereld met hiv geïnfecteerd. dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Schrijf je nu in voor het scholenproject en kom ook in actie!**

Naar de website

VorigeCreatieve kinderen gezocht voor Samsam KinderRedactie
VolgendeGratis lesmateriaal WNF-Rangerclub Actie 2014 Gezond koraal, Help allemaal!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter