Samsam wil uniek Jubileumnummer met kinderen maken
Vandaag start Samsam de zoektocht naar enthousiaste journalisten in de dop: kinderen tussen 10 en 12 jaar die mee willen werken aan het Jubileumnummer voor Samsam. Samsam is een educatief platform voor wereldburgerschap die de verbondenheid van kinderen hier met de rest van de wereld laten zien. Samsam bestaat in januari 2015 precies 40 jaar en dat gaat gevierd worden met een nieuwe website, nieuwe vormgeving voor de tijdschriften, een advertentiecampagne en het Jubileumnummer.

Wat doet de KinderRedactie?
Als lid van de KinderRedactie overleggen de kinderen met de redactie waar het jubileumnummer over gaat. Het onderwerp ‘toekomst’ staat daarbij in elk geval centraal. Iedereen krijgt een opdracht. De één doet een interview, de ander assisteert bij de fotoshoot en de volgende schrijft een artikel. Natuurlijk met hulp van de journalisten van Samsam. Alle namen en foto's van de KinderRedactie komen in het magazine en op de website. Daarnaast brengen de redactieleden een bezoek aan de Samsam-drukkerij om met eigen ogen te zien hoe het Feestnummer wordt gedrukt.

Over Samsam
Samsam is de enige methode in Nederland voor wereldburgerschap, kinderrechteneducatie en duurzame ontwikkeling voor het basisonderwijs. Het sterke crossmediale platform heeft een unieke journalistiek onafhankelijke insteek. Samsam heeft een bereik van ruim 550.000 leerlingen, die vijf keer per jaar het tijdschrift ontvangen via school. Bij Samsam hoort een educatieve website met foto’s, filmpjes en informatie. Op ruim 6200 scholen ontvangen 20.000 leerkrachten, naast de tijdschriften, de lesbrief met lessuggesties. Samsam wordt uitgegeven door NCDO, kennis- en adviescentrum voor burgerschap en internationale samenwerking.

Naar de website

VorigeTeleblik: Olympische Winterspelen 2014
VolgendeScholenproject dance4life, komt jouw school ook in actie!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter