Energy Challenges is het project waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken! Jongeren op basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving. Spelenderwijs ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.
De Energy Challenges bestaat uit een techniek- en een campagnetraject.

Techniek
Techniek speelt een belangrijke rol in de Energy Challenges. Hiermee boeken de scholen resultaten op korte- en lange termijn en worden deze meetbaar en zichtbaar. Elke Energy Challenges regio heeft een techniekteam met een technisch specialist en een combinatie van HBO- en MBO-stagiairs in studierichtingen bouwkunde, electrotechniek en werktuigbouwkunde.

Campagne
De Energy Challenges daagt jongeren op basis- en voortgezet onderwijs uit tot een duurzaamheidscampagne. Elke school vormt een team van ‘energizers’ die het voortouw neemt om school en omgeving te verduurzamen. Tijdens het campagneseizoen gaan de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek, en duurzaamheid en zetten ze hun kennis om in actie en resultaat! Het campagneseizoen begint met een knallende kick-off in januari en eindigt met een feestelijke finale in juni.

Belang van duurzame energie
Duurzame energie is niet alleen nodig, deze vorm van energie zal in de toekomst ook nog eens goedkoper worden dan fossiele energie. Het is daarnaast van belang dat ook grootgebruikers, zoals scholen, verduurzamen om gestelde doelen van de energietransitie te kunnen halen.

Naar de website

VorigeGratis online lespakket: Weet wat je eet
VolgendeWeek van de lentekriebels
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter