Hierbij een overzicht van Overblijf TV van deze week.

Maandag 24 september: Wushu.
Wushu betekent in het Chinees krijgskunst en is een verzamelnaam voor allerlei Chinese vechtsporten. Een wereldkampioen wushu demonstreert bewegingen, sprongen en basisstanden.

Dinsdag 25 september: Noten.
In het bos liggen allerlei noten. Dinsdag ga ik eikels en kastanjes rapen in het bos, en in een walnotenkwekerij ontdek ik maar liefst veertig verschillende walnootsoorten.

Woensdag 26 september: Fotosynthese.
Planten slaan zonne-energie op. In de tropische kas van de Universiteit Wageningen onderzoeken ze wat planten met al dat opgeslagen zonlicht doen. Fotosynthese is het toverwoord.

Donderdag 27 september: Verkeerslicht.
Op veel plekken zijn verkeerslichten onmisbaar. Speciale kasten bedienen de lichten. Hoe werkt dat nou allemaal en hoe wordt een nieuw verkeerslichtenplan ontworpen en getest? Dolores duikt in de wereld van de verkeerslichten.

Vrijdag 28 september: Paddestoelen.
Dolores gaat op paddestoelensafari. Ze zoekt allerlei soorten: zoals de grootste, de lekkerste, de giftigste en de zeldzaamste paddestoel. Dat is geen gemakkelijke klus: er groeien in ons land maar liefst 4100 verschillende paddestoelensoorten! Margreet schiet haar te hulp en gaat naar het Paddestoelenrijk: daar worden eetbare paddestoelen geteeld. Beide dames komen zo alles te weten over het rijk der schimmels!

Naar de website

VorigeDonorWise nu ook voor de bovenbouw
VolgendeDeze week zijn er weer leuke afleveringen te zien in Overblijf TV
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter