Hoi!

Deze week zijn er weer leuke afleveringen te zien in Overblijf TV:

Maandag 1 oktober: Skydiven
Dolores gaat indoor-skydiven: ze maakt een vrije val, zonder parachute, in een speciaal daarvoor ontworpen windtunnel. Hoe kun je in deze speciale springtunnel blijven zweven? En hoe kom je er weer uit?

Dinsdag 2 oktober: Slakken
Maurice gaat op slakkensafari. Met prachtige close-ups legt hij uit hoe slakken kruipen, eten en poepen. In Naturalis hebben ze een enorme slakkenverzameling. Ze kweken er ook slakken voor onderzoek. Krijgen we dan ook nog parende slakken te zien?

Woensdag 3 oktober: Buitenhuizen
Als je in de Gouden Eeuw een beetje geld hebt, dan laat je een mooi ‘buiten’ bouwen. Deze buitenplaatsen dienen in de zeventiende en achttiende eeuw als zomerverblijf waar je even terug kunt naar de natuur. De frisse buitenlucht is een belangrijke reden om naar het zomerverblijf te vertrekken. Daar heb je tenminste geen last van de enorme stank die zomers in de stad hangt.

Donderdag 4 oktober: Joost Conijn
Kunstenaar Joost Conijn ontwierp een houten auto, en die rijdt niet op benzine, maar op hout! En dat gaat best, want hij is er helemaal mee naar Oost-Europa gereden. En met een eigen gebouwd vliegtuig is hij helemaal naar Noord-Afrika gevlogen. Dolores wil wel eens weten hoe deze bouw- en reislustige ontwerper dit allemaal voor elkaar krijgt.

Vrijdag 5 oktober: Te vroeg geboren
Hoe lang duurt een zwangerschap en wanneer is een baby te vroeg geboren? Een kindje dat eerder ter wereld komt dan de bedoeling is, gaat in het ziekenhuis naar een speciale afdeling.

Naar de website

VorigeOverblijf TV van deze week
VolgendeWecycle City
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter