In de periode 16 april t/m 1 juli voert Dorcas Hulp in samenwerking met Jan Jonker diverse leuke acties uit welke gelinkt zijn aan de voetbalwedstrijden in Oekraïne. Met de actie Oranje voor het goede doel wil Dorcas ‘de andere kant van voetballand’ aandacht geven tijdens het EK 2012.

Het doel van de actie is om 2012 voetballen en 2012 verzorgingspakketten naar Oekraïne te brengen en te verspreiden onder de allerarmsten binnen de projecten van Dorcas, in de periode dat de voetbalwedstrijden plaatsvinden (8 juni t/m 1 juli 2012). Zo wordt het EK Voetbal voor hen ook een beetje genieten.

De EK-voetbalwedstrijden willen we benutten om de kinderen met de andere kant van Europa te laten kennismaken door hen te betrekken bij een actie hiervoor. De bedoeling is dat de kinderen met behulp van stoere oranje voetballen fondsen gaan werven voor verzorgingspakketten en voetballen voor de allerarmsten in Oekraïne.

Hoe werkt de actie:

De meester of juf deelt op school de scorekaarten uit aan de kinderen die willen meedoen aan de actie. Met de scorekaart gaan de kinderen naar de C1000 en krijgen daar een mooie stevige voetbal (zie afbeelding hierboven), die ze mogen houden. Is er geen C1000 supermarkt bij uw school in de buurt, dan leveren we de voetballen met de oranje truck op uw school af.

De kinderen zoeken met de scorekaart en de voetbal onder de arm naar mensen die hen willen sponsoren.

Doet u mee?

Naar de website

VorigeFinesse Online
VolgendeEducatief pakket door Plan Nederland en Rotterdam+20
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter