Wilt u leerlingen op een interactieve manier betrekken bij vragen en problemen rond duurzaamheid? Terwijl ze tegelijkertijd meer leren over een internationale organisatie als de VN? Vraag dan het gratis educatief pakket ‘Rio en Crisis’ aan.

In de aanloop naar de VN top ‘Rio+20’ – waar regeringsleiders in Rio de Janeiro in juni bij elkaar komen om afspraken te maken over duurzame ontwikkeling- bieden wij scholieren de mogelijkheid om op 30 mei 2012 tijdens Rotterdam+20 te debatteren over duurzaamheid, o.a. in een ‘levensechte’ simulatie. Daarnaast kijken de jongeren wat ze zelf op dit vlak kunnen doen. In samenwerking met de organisatoren van de jongerenconferentie heeft Plan een gratis educatief pakket samengesteld dat bestaat uit twee delen:
- een interactieve les van 50 óf 100 minuten die het beste zou passen in een maatschappijleer- of economieprogramma;
- in aansluiting daarop bieden we u en uw leerlingen de gelegenheid om de conferentie in Rotterdam bij te wonen.

Klik hier voor meer informatie. Het pakket kunt u aanvragen via educatie@plannederland.nl.

Ontwikkelingsorganisatie Plan biedt dit aan in het kader van Make the Link – Climate exChange, een educatief project over klimaatverandering, wat ook wordt uitgevoerd in 3 Afrikaanse en 2 andere Europese landen. Naast een kosteloos te gebruiken lespakket wordt eigen actie gefaciliteerd en kunnen de deelnemende leerlingen met elkaar in contact komen via de website of via Skype, bijvoorbeeld door te werken aan een gezamenlijke opdracht.
Ook dit lespakket kunt u kosteloos aanvragen via educatie@plannederland.nl

Naar de website

VorigeOranje voor het goede doel
VolgendeXtralife helpt mbo-studenten bij keuze over orgaandonatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter