Het digitale lespakket DonorWise sluit prima aan op de verplichte lesstof van de vakken Maatschappijleer en Biologie in het voortgezet onderwijs. Het merendeel van de ondervraagde leerlingen vindt orgaandonatie bovendien een belangrijk onderwerp. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van Ipsos in opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

De digitale lesmodule DonorWise.nl helpt jongeren in hun keuze om wel of geen orgaandonor te worden. Met heldere informatie over orgaan- en weefseldonatie leren ze alles over dit onderwerp. Afwisselende werkvormen stimuleren leerlingen om met elkaar en hun omgeving in gesprek te gaan en een eigen mening te vormen. DonorWise is relevant voor de vakken biologie, maatschappijleer en Nederlands. De lesmodule behandelt een belangrijk maatschappelijk thema dat vaak terugkomt in de politiek en actualiteit. Bovendien is orgaandonatie een boeiend onderwerp voor schrijf- en discussieopdrachten.

Van 12 t/m 19 oktober 2014 is het Donorweek. In heel Nederland wordt er dan aandacht besteed aan het thema orgaandonatie en transplantatie. Een goed moment dus om in de les aan te sluiten op de actualiteit. Benieuwd naar de lesmodule DonorWise? Bekijk de video.

Naar de website

VorigeDonorkrant helpt 5500 kinderen met vragen over orgaandonatie
VolgendeGa mee op ruimtereis met Rosetta - Gratis lessenserie klas 1-2 van het VO
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter