De populaire Donorkrant over donatie en transplantatie is vernieuwd! Kinderen in het basisonderwijs maken met de Donorkrant hun spreekbeurt of werkstuk over donatie en transplantatie. De nieuwe krant bevat nu nog meer prikkelende informatie, zo ontdekken zij bijvoorbeeld hoe donatie en transplantatie precies werken en wat hun leeftijdgenoten hiervan vinden. In de eerste helft van 2014 bestelden al zo’n 5500 kinderen de Donorkrant. De Donorkrant maakt onderdeel uit van DonorDenkers.nl, de lesmodule voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

DonorDenkers vervangt de lesstof uit de biologiemethode over organen en weefsels. De digitale opdrachten dagen leerlingen uit actief mee te doen met de les. Bovendien is orgaandonatie regelmatig in het nieuws en dan komen leerlingen met vragen in de klas. Met de digibordmodule kun je dus aandacht besteden aan een actueel onderwerp in je lessen. Xam uit groep 8 heeft een spreekbeurt gehouden over dit onderwerp. Juf Hester: “Echt heel uitgebreid. Hij legde stellingen voor aan de klas, bijvoorbeeld: ‘Vind je dat mensen recht hebben op een orgaan als ze zelf geen donor zijn’. Er kwam veel discussie los over wat wel en niet eerlijk is.”

Van 12 t/m 19 oktober 2014 is het Donorweek. In heel Nederland wordt er dan aandacht besteed aan orgaandonatie en transplantatie. Een goede aanleiding om dit thema ook in de klas te behandelen. Benieuwd naar de lesmodule DonorDenkers? Bekijk de demo.

Naar de website

VorigeThema en actiedoel: Kinderen in India
VolgendeOnderzoek: Les orgaandonatie sluit aan op verplichte lesstof voor Maatschappijleer en Biologie
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter