In januari introduceerden NOC*NSF en Olympisch Stadion het Olympische educatie-programma ‘IK.JIJ.WIJ’. Een compleet programma dat speciaal voor de basisscholen is samengesteld en gratis beschikbaar wordt gesteld via de website http://www.noc-nsf.nl/educatie.

Het Olympische educatieprogramma IK.JIJ.WIJ. omvat het Olympisch lespakket ‘Londen 2012’ dat in het teken staat van de Olympische Spelen in het algemeen en de Olympische Spelen in Londen in het bijzonder. Daarnaast bevat het programma sportlessen, spreekbeurtinformatie, handvaardigheidslessen en de afscheidsmusical “START”.

In het Olympisch lespakket staan de drie Olympische kernwaarden excelleren (IK), respect (JIJ) en vriendschap (WIJ) centraal. Kernwaarden die goed inpasbaar zijn in de kerndoelen die worden gesteld aan de docenten en via uiteenlopende lessen educatief belicht worden.

Het Olympisch educatieprogramma IK.JIJ.WIJ. is zo samengesteld dat het via het digitale schoolbord of via de computer kan worden gebruikt door leerkrachten en leerlingen van de basisschool. Het programma bestaat uit diverse modulen die zowel afzonderlijk als in combinatie kunnen worden ingezet.

Naar de website

VorigeDoede360
VolgendeKlokhuis kijkoverzicht van april 2012
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter