Muzikaal lespakket ‘1984’ (naar George Orwell)

In coronatijd is het niet altijd mogelijk of wenselijk om met je klas(sen) het theater te bezoeken. Daarom brengt het New European Ensemble het theater naar de klas, met een muzikaal lespakket! Met wat kleine aanpassingen ook geschikt voor digitaal onderwijs in tijden van lockdown. En bovendien te koppelen aan CKV, KUA, muziek, Engels, geschiedenis en maatschappijleer!

Waaruit bestaat het lespakket?
* Een lesbrief voor een voorbereidingsles, waarin de leerlingen kennismaken met de belangrijkste begrippen uit het boek. Met een ondersteunende powerpoint, audiovisuele fragmenten en tekstfragmenten uit het boek.
* Muziektheaterfilm ‘1984’ die in dit lespakket centraal staat. ‘1984’ is een indringende bewerking van Orwells roman, waarin muziek, theater, literatuur en film versmelten. Filmbeelden vertellen het verhaal. Oud-politicus en acteur Boris van der Ham speelt en draagt teksten voor. Er klinkt muziek van de Estse componist Mihkel Kerem.
Bekijk hier een mini-voorproefje: https://youtu.be/QZvlRxh2BtU
* Een handreiking voor een nabespreking, met o.a. aandacht voor de zeggingskracht van ‘1984’ in de huidige tijd. Klokkenluider Edward Snowden gaf speciaal voor deze gelegenheid een interview, waarin hij vertelt over de relevantie van het boek in 2021, en de overeenkomsten én verschillen tussen Winston en hemzelf.

Kijk voor meer informatie op www.neweuropeanensemble.com/education

Naar de website

VorigeOndersteuning bij werkwoordspelling
VolgendeGratis lesmateriaal - Leerzaam knutselen, experimenteren en activiteiten
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter