Museum en School is het gezamenlijk educatief programma van acht verschillende erfgoedinstellingen in Leiden. Dankzij subsidie van de provincie Zuid-Holland en de deelnemende gemeenten mogen basisscholen uit Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude gratis deelnemen!

Hortus botanicus Leiden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden, Regionaal Archief Leiden, SieboldHuis en Museum Boerhaave bieden dit schooljaar 15 verschillende museumlessen voor het basisonderwijs aan. Iedere erfgoedinstelling heeft een basisschoolgroep omarmd en speciaal hiervoor één of meerdere museumlessen ontwikkeld. Ga naar de website van Museum en School voor meer informatie over de verschillende programma’s.

Voor de onderbouw hebben de Leidse Musea dit schooljaar een bijzondere actie bedacht: Groepen 1,2 en 3, die met de auto naar een Museum en School programma reizen mogen gratis op de Haagweg parkeren. Vervolgens gaan pendelbusjes naar de musea. Wist u trouwens dat de pendelbusjes van de Haagweg voor iedereen gratis rijden? Of dat Connexxion een groepskaart voor het basisonderwijs voor maar €40 aanbiedt? Hier vindt u tal van vervoerstips en verdere informatie over de parkeeractie voor de onderbouw.

Naar de website

VorigeHBB in Space
VolgendeWNF-Rangeractie 2012
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter