Raaf wil graag astronaut worden en besluit zelf een raket te bouwen. Om Raaf te verrassen, besluit Carlijn om Raaf mee te nemen naar Space Expo. Ze maken een lancering in een raket mee en leren alles over de ruimtevaart.

[http://www.schooltv.nl/docent/project/1556307/huisje-boompje-beestje/3375154/extra-informatie-bij-de-aflevering/]

Kerst op Teleblik
Bekijk op Teleblik de video’s van het verhaal over kerstmis, kerstbomen, het kerstspel, Jozef en Maria en nog veel meer.

[http://teleblik.nl/news/2010/11/kerstmis-povo]

Laatste kans!
Naast het wekelijkse televisieprogramma bestaat Huisje Boompje Beestje ook uit een internetsite en een aanvullende handleiding. Deze handleiding sluit perfect aan op de tv-programma’s en bevat lessuggesties, werkbladen en een spel. Wilt u de handleiding voor het voorjaar 2012 nog op tijd in huis hebben? Dan is dit uw laatste kans!

[http://www.primawebshop.nl/yfront/product/teleac/1905-12/page.jsf]

Social Media
Huisje Boompje Beestje is actief op diverse social media pagina’s. Op Hyves houden wij een pagina bij waarop we leuke nieuwtjes, weetjes en foto’s plaatsen voor de kinderen. Twitter en Facebook gebruiken wij vooral om ‘achter-de-schermen-foto’s’ te plaatsen en informatie over het programma te geven. Hierbij richten we ons dus meer op de leerkracht. Belangrijk is wel om aan te geven dat wij (uiteraard) op geen van deze sites om privé gegevens van kinderen zullen vragen.

[https://www.facebook.com/#!/pages/Huisje-Boompje-Beestje/298304840186162]
[http://twitter.com/#!/HBBClub_NTR]
[http://raaf-hbbclub.hyves.nl/]

Naar de website

VorigeIDEALS is een project waarbij leerlingen actief aan de slag gaan met het thema ontwikkelingssamenwerking
VolgendeMuseum en school
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter