Nu nieuw in Rijksmuseum van Oudheden: Museum en School voor groep 6.

Museum en School is een gezamenlijk educatief programma van acht Leidse erfgoedinstellingen: Hortus botanicus Leiden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden, Regionaal Archief Leiden, SieboldHuis en Museum Boerhaave.

Doel van het programma is museumbezoek een structurele plaats geven in het lesprogramma van de basisscholen. De leerlingen bezoeken ieder schooljaar een andere erfgoedinstelling waardoor ze bij het verlaten van de basisschool kennis hebben gemaakt met een breed aanbod aan erfgoededucatie en tot ware museumexperts zijn uitgegroeid.

Dit educatieve programma is gratis voor: Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Staat uw school niet in een van de Museum en School gemeenten en wilt u wel deelnemen, neem dan contact op met de projectmedewerker Educatie & Onderwijs van Museumgroep Leiden. (zie contactgegevens onderaan dit bericht)

Rijksmuseum van Oudheden: Voor groep 6.
De leerlingen gaan als echte reporters op pad en maken een krant over het Midden Oosten.
Nieuws uit het Midden-Oosten.
Bij de tijdelijke tentoonstelling Nieuws uit het Midden-Oosten is een Museum en School programma ontwikkeld. Tijdens dit programma gaan de leerlingen als reporters op pad. Aan het eind van de les maken ze hun eigen krant over het Midden-Oosten. De leerlingen leren het soms eenzijdig beeld van het Midden-Oosten, dat zij in het nieuws zien, te nuanceren.
Doelstellingen en leerdoelen.
Bij het programma Nieuws uit het Midden-Oosten maken de leerlingen kennis met de rijke cultuurgeschiedenis van het Midden-Oosten. De leerlingen leren het soms eenzijdig beeld van het Midden-Oosten, dat zij in het nieuws zien, te nuanceren. Het programma sluit aan bij de kerndoelen Mens en samenleving, Ruimte en Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Kijk voor meer informatie, de voorbereidende les voor op school en het inschrijfformulier op

museumenschool.nl (zie link onder meer informatie)

Of neem contact op met:

Marijke van de Haterd
Projectmedewerker Educatie & Onderwijs
T 071-513 91 86
E marijke@museumgroep.nl

Naar de website

VorigeRank a School
VolgendeKomen ook uw leerlingen in 2011 in actie
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter