“Tell Me and I Will Forget
Show Me and I May Remember
Involve Me and I Will Understand”
Confucius

dance4life
Elke dag raken wereldwijd 7.100 mensen geïnfecteerd met hiv. De helft daarvan is jonger dan 25 jaar. Ondanks deze schokkende feiten kiest dance4life ervoor jongeren op een positieve manier bij dit wereldwijde probleem te betrekken en zich te richten op de oplossingen. Want een wereld zonder hiv en aids is mogelijk en juist jongeren kunnen daar een concrete bijdrage aan leveren!

Hiv is overal, maar toch wordt juist in arme landen de jonge generatie onevenredig hard getroffen door hiv en aids. dance4life informeert jongeren op een onconventionele manier over de oorzaken hiervan en laat ze ervaren dat ze meer gemeen hebben met hun leeftijdgenoten in andere delen van de wereld dan ze denken. Tegelijkertijd biedt dance4life hen inzicht in de verschillen die er bestaan ten opzichte van hun eigen leven.

Komen ook uw leerlingen in 2011 in actie?
dance4life is inmiddels actief op honderden scholen in 27 landen verspreid over vijf continenten. Leerlingen op uw school kunnen ook deel uit gaan maken van deze wereldwijde movement en op een positieve en interactieve wijze bijdragen aan het terugdringen van het aantal hiv-infecties wereldwijd!

Hiv en aids, dichterbij dan je denkt!
De meeste jongeren, waar ook ter wereld, beginnen tijdens hun middelbare schooltijd te experimenteren met seks. Onveilige en ongewenste seks zijn de belangrijkste verspreiders van hiv. dance4life koppelt in haar programma de hiv- en aidsproblematiek aan het thema ‘seksuele en reproductieve rechten en gezondheid’. Thuis wordt hier niet altijd even makkelijk over gepraat en juist daarom is het belangrijk om dit onderwerp ook op school bespreekbaar te maken.

Serious Fun!
Schools4life is een interactief en aansprekend schoolbreed programma, waarbij inhoud en entertainment zo op elkaar zijn afgestemd dat het leuk is om er aan mee te doen en tegelijkertijd aanzet tot nadenken en discussie. Jongeren bereiken en raken; dat is het doel van dance4life.

Het lesmateriaal van schools4life kan behandeld worden in vakken zoals biologie, ckv, maatschappijleer, verzorging, aardrijkskunde, Nederlands en nog veel meer.

Schools4life is ook uitstekend geschikt om in te zetten als maatschappelijke stage!

Meer informatie of aanmelden? Bel of e-mail naar: 020-4205755 of act@dance4life.nl.
Website: http://www.dance4life.nl/scholenprojecten/schools4life/

De komende 5 jaar heeft goedkoopste internet, tv en bellen vergelijker www.aanbiedercheck.nl zich verbonden aan Stopaidsnow met sponsoring op basis van de hoeveelheid mensen die overstappen naar een alles in 1 pakket.

Naar de website

VorigeMuseum en School voor groep 6
VolgendeStichting Synagoge Enschede
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter