Mission X: Train like an astronaut is een internationaal schoolproject dat al voor het achtste achtereenvolgende jaar in Nederland door het Netherlands Space Office (onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken) wordt georganiseerd.Het project is opgezet om kinderen, met de astronaut als rolmodel, meer te laten bewegen en te leren over een gezonde leefstijl.

Daarnaast leren de kinderen over ruimtevaart, wetenschap en technologie tijdens de klassikale lessen over het bouwen en het gebruik van een robotarm, het meten van vetpercentages in voedsel en de reactiesnelheid, groei van bacteriën, proeven in de ruimte en nog veel meer.

Mission X is bedoeld voor het primaire onderwijs. Inschrijven voor het project kan tot het eind van dit jaar en het project loopt van 5 maart - 26 april 2018, vrij in te delen in het bestaande lesprogramma.
Daarnaast is het lesmateriaal voor zowel in de gymzaal, schoolplein als in de klas altijd en voor iedereen (ook als je niet meedoet aan het project) beschikbaar op de website:

Trainlikeanastronaut.org

Naar de website

VorigeGratis lessen programmeren basischool
VolgendePoster Online Privacy + gratis mediales
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter