"Topografie is een verplicht onderdeel in het basis en middelbaar onderwijs. Als docent aardrijkskunde liep ik al een aantal jaren tegen een probleem aan: er zijn weinig tot geen kwalitatief (cartografisch en inhoudelijk) kaarten beschikbaar. De kaarten die er zijn, sluiten vervolgens niet aan bij verschillende online mogelijkheden om topografie te oefenen. Laat staan dat het voor een docent eenvoudig is om toetsen te genereren.

Na lang nadenken heb ik besloten om dit, voor veel docenten herkenbare probleem zelf op te lossen. Ik heb kaarten gemaakt die cartografisch juist zijn en voldoen aan de wettelijke eisen voor Topografie onderwijs, een online Topotrainer gemaakt m.b.v. ArcGIS Online Javascript API (ondersteund door Esri Nederland) en een complete website in elkaar gezet om voor leerlingen én docenten Topografie makkelijk en toegankelijk te maken."

Aldus de maker Dennis Hunink. Naast het online oefenen is er ook de mogelijkheid om een boekje te laten maken en te downloaden zodat je ook zonder internet aan de gang kunt. Er is een speciale uitleg voor docenten. Daar staat o.a. dat er binnenkort ook door docenten eigen toetsen kunnen worden gegenereerd. Eerste indruk: mooi gemaakt en gebruik gemaakt van een GIS (Arcgis online, met wat extra's).

Klik hier om je eigen topografie boekje samen te stellen en te donwloaden.

Naar de website

VorigeGratis interactieve film tegen cyberpesten
VolgendeSpelletjes over dieren en natuur op Kenny.nl
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter