Vandaag is in Beeld en Geluid het project Topklas Digital Design van start gegaan van Hilversum Media Campus, platform voor lifelong learning in de media. Ruim 50 leerlingen van middelbare scholen uit de omgeving van Hilversum gaan aan de slag met vraagstukken van mediabedrijven. Ze worden daarbij ondersteund door workshops en lezingen met een focus op Design Thinking. Begin april presenteren de deelnemers hun oplossingen aan de opdrachtgevers, waaronder NPO 3FM, NTR en TButterfly. Doel van het project is om het onderwijsveld en het bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen en de nieuwe generatie talent klaar te stomen voor de toekomst.

De leerlingen die meedoen aan het project zijn geselecteerd op motivatie en talent en krijgen de kans dit talent op het gebied van media verder te ontwikkelen. Ze zitten in jaar 3 van vmbo, havo en vwo van het A. Roland Holst College, College de Brink, het Comenius College, Gemeentelijk Gymnasium en Hilfertsheem College. De deelnemers zijn geïnteresseerd in media en staan te trappelen om samen aan de slag te gaan met een uitdagende vraag van een bedrijf. De komende periode zullen ze in teams samenwerken aan cases van NPO 3FM, Dutch Filmers Academy, Dutch Media Week, Elastique, iMMovator, NPO Campus, NTR en TButterfly.

Samenwerken aan innovatie en je talent ontwikkelen
De leerlingen maken tijdens het project Topklas Digital Design kennis met een maak-en groeiproces waar samenwerking, innovatie en talentontwikkeling centraal staan. De komende maanden komen ze zes keer bij elkaar in Beeld en Geluid voor een speciaal ontworpen programma. Sonny Mathura, projectleider van Topklas Digital Design legt uit: “Tijdens Topklas Digital Design staat Design Thinking centraal, een creatieve manier om complexe problemen op te lossen met oog op innovatie. Onder professionele begeleiding doorlopen de leerlingen de stappen onderzoek, concepting, design, productie en presentatie. Daarbij doen ze allerlei kennis en vaardigheden op die van pas komen om succesvol te kunnen deelnemen in de maatschappij en het bedrijfsleven van de toekomst, de bekende 21st century skills. Topklas Digital Design geeft de leerlingen een duwtje in de rug om hun creativiteit en talent in samenwerking met anderen in te zetten”.

Hanke Wiegand docent aan de A.Roland Holst College: Leerlingen worden uitgedaagd om hun kennis en ideeën in de praktijk om te zetten. Samenwerken met en voor professionals geeft de leerlingen inzicht in wat hen te verwachten staat na hun hun middelbare school”.

“Talenten opleiden zit in het dna van NPO 3FM. Het is één van onze belangrijkste publieke taken en we hebben met NPO Campus de beste DJ-opleiding van Nederland,” zegt zendermanager Basyl de Groot. “Tijdens 3FM Serious Request zien we vele middelbare scholieren in actie komen. En in ons recent gestarte project 3FM Tussenuur doen we met scholen diverse challenges. We hebben erg veel zin om met de scholieren van de Hilversum Media Campus te gaan werken en zijn benieuwd naar hun frisse blik!”

Topklas Digital Design is een project van Hilversum Media Campus en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds Hilversum en Beeld en Geluid.

Naar de website

VorigeBeleef hoe een persoon met gezichtsstoornis de wereld ziet
VolgendeLessenserie Piet Mondriaan op bezoek
Reacties (1)
Gebruiker
roxy
7-11-2016

ja, goed idee

Laat een reactie achter