Leer ventileren met gratis lespakket voor basisscholen

De basisscholen mogen weer open. Een verademing voor vele ouders en voor kinderen een positieve ontwikkeling. Toch is voorzichtigheid geboden om een nieuwe lockdown te voorkomen. De veiligheid in de klas hangt veel af van het volgen van een aantal maatregelen. Een belangrijke maatregel is de aanwezigheid van voldoende verse lucht. Om virusverspreiding te voorkomen dient er veel en constant geventileerd te worden. Wat hierbij helpt is begrip en bereidheid bij leerlingen. Met het gratis lespakket Leren Ventileren leren kinderen op een leuke en interactieve manier waarom, wanneer en hoe er geventileerd moet worden.

Je merkt het niet direct wanneer een ruimte slecht is geventileerd, maar na langere tijd word je suf en vermoeid. Op het moment dat je merkt dat het muf wordt in een ruimte is het al lang tijd om extra te ventileren. Zeker in de winter is het belangrijk om extra te ventileren. Er hangen virussen in de lucht en de verwarming zorgt voor meer stof in de lucht, waardoor virussen zich beter kunnen verspreiden.

Vlak voor de tweede lockdown heeft groep 7 van basisschool De Springplank het lespakket in de klas mogen testen. “De kinderen vonden het zeer interessant en de betrokkenheid was hoog. Het is zeker in deze tijd een nuttige les, ook wij ventileren meer via de ramen dan voorheen. Dankzij deze les begrijpen de leerlingen beter waarom dit nodig is”, vertelt Anneke Oerlemans, lerares groep 7. “Het lespakket geeft ook praktische tips voor het ventileren in de winter, zonder dat het meteen ijskoud wordt in de klas.”

Leren Ventileren is een initiatief van een aantal bedrijven binnen de luchtbehandeling en ventilatie. Zij hebben hun kennis gebundeld om de eerste educatieve les op het gebied van ventileren te ontwikkelen. Het lespakket is een mooie aftrap om na weken thuis te hebben gezeten, iedereen op een bewuste manier in de klas te laten zitten. In de klas zal de leerkracht de maatregelen bespreken die nodig zijn om zo veilig mogelijk samen in één ruimte te zitten. Met het lespakket Leren Ventileren heeft de leerkracht de tools om het belang van ventileren in de klas duidelijk te maken. Kijk voor meer informatie of vraag direct het lespakket aan op www.lerenventileren.nl.

Naar de website

VorigeDigitale gastles brandweer voor groep 4
VolgendeLerende spelcomputer van luciferdoosjes
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter