Hierbij het Klokhuis kijkoverzicht van september 2011 met onder andere de Klokhuisberoepenserie. Alvast veel kijkplezier!

Week 36

Maandag 5 september 2011 HET KLOKHUISKANTOOR 53: ZEBRA / BONBONS/ TANDARTS
Waarom heeft een zebra strepen? Wat draagt de tandarts voor kleren? En hoe worden bonbons gemaakt? Je ziet het allemaal in Het Klokhuiskantoor! En natuurlijk volgen we ook weer de avonturen op de redactie van Leonoor, Timo, Wouter en Baas Ben.

Dinsdag 6 september 2011 VEEARTS
In de Klokhuisberoepenserie vandaag: Je hebt een dierenarts voor huisdieren, maar een veearts voor landbouwhuisdieren. Mustafa wil wel eens weten wat een veearts nou precies doet. Hij mag mee visite rijden en ziet onder andere hoe een zieke koe met een spijker in z’n maag wordt geholpen.

Woensdag 7 september 2011 Het KLOKHUIS BOUWT: AFBOUW
Het Klokhuis bouwt een huis in Almere. Er staat nu een mooi, maar nog leeg huis. De afbouw kan beginnen om er echt te kunnen wonen. Bart ziet hoe de speciale slakkenhuiskeuken wordt geplaatst. En Mustafa gaat naar de keukenfabriek om er achter te komen hoe keukenkastjes gemaakt worden.

Donderdag 8 september 2011 HIJSKRAANMACHINIST
In de Klokhuisberoepenserie vandaag: Wat doet een hijskraanmachinist? Bart gaat bijna honderd meter de lucht in en draait een dagje mee met een hijskraanmachinist. Uit welke onderdelen bestaat een hijskraan en hoe bedien je zo’n gevaarte? Bart mag de kraan ook bedienen en ontdekt dat je zo hoog een raar perspectief hebt. Maar met behulp van een camera en monitor kan hij toch goed hijsen. En waarom moet er altijd een emmertje met deksel mee naar boven?

Vrijdag 9 september 2011 MUSICALSCHRIJVER
In de Klokhuisberoepenserie vandaag: hoe werkt een musicalschrijver? Klokhuis-schrijver Niek Barendsen heeft het bekende kinderboek Otje (van Annie M.G. Schmidt) bewerkt tot musical. Hoe maak je van een leuk boek nou ook een leuke musical? Lisa vraagt aan Niek hoe hij te werk is gegaan en kijkt ook achter de schermen bij de musical Otje.

Week 37

Maandag 12 september 2011 HET KLOKHUISKANTOOR 54: BRUINE APPEL/SUIKER/WEGWERKER
Wat draagt een wegwerker voor kleren om veilig te werken? Hoe wordt suiker gemaakt? En waarom wordt een opengesneden appel snel bruin? Je komt het allemaal te weten in Het Klokhuiskantoor!

Dinsdag 13 september 2011 STEWARDESS
In de Klokhuisberoepenserie vandaag: Lisa gaat stage lopen als stewardess. Ze leert onder andere hoe je een brandje aan boord moet blussen en ze doet een landingsoefening in een simulator.

Woensdag 14 september 2011 HET KLOKHUIS BOUWT: OPLEVERING
Het Klokhuis bouwt een huis in Almere en het is bijna afgebouwd! Iedereen die bij het ontwerpen van het KlokHuis betrokken is geweest, komt kijken hoe het is geworden. Ziet alles er precies zo uit zoals op de tekening? En de glijbaan en de windmolen worden geplaatst, het laatste wat op de Klokhuisbouwplaats gaat gebeuren.

Donderdag 15 september 2011 MOLENAAR
September is Klokhuis-beroepenmaand! Vandaag staat de molenaar centraal. Bart gaat in de leer op de korenmolen bij meestermolenaar Wouter. Het is zwaar werk voor onze nieuwe molenaarsknecht Bart!

Vrijdag 16 september 2011 ILLUSIONIST
In de Klokhuisberoepenserie een wel heel magisch beroep: illusionist! Dion is illusionist, maar wat doet zo’n supergoochelaar nou precies? Dolores is erbij als Dion zich voorbereidt op z’n show en is z’n assistent bij de doorzaagact. Dolores in de wereld van illusie en magie, niets is wat het lijkt of wat je denkt te zien!

Week 38

Maandag 19 september 2011 HET KLOKHUISKANTOOR 55: VERPLEGING/HET GEBOUW: EARTHSHIP/OORSMEER
Wat is de beroepskleding van een verpleegkundige? Wat is het Earthship voor een gebouw? En wat is oorsmeer en hoe krijg je het uit je oor? Je ziet het allemaal in Het Klokhuiskantoor! En natuurlijk volgen we ook weer de avonturen op de redactie van Leonoor, Timo, Wouter en Baas Ben.

Dinsdag 20 september 2011 TANDARTS
Vandaag in de Klokhuisberoepenserie: Wat moet je allemaal leren om tandarts te worden? Wat is tandplak en hoe ontstaan gaatjes? En wat is tanderosie en hoe maak je een mondscan? Dolores komt het allemaal te weten bij de tandartsopleiding. En ze mag zelfs helpen bij het boren en vullen van een gaatje.

Woensdag 21 september 2011 BURGEMEESTER
Wat doet een burgemeester? Lisa volgt een werkdag van burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere. Ze hollen van bijeenkomst naar vergadering, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Natuurlijk wil Lisa de ambtsketen om, maar wanneer moet de burgemeester nou deze ketting dragen?

Donderdag 22 september 2011 BUFFELBOER
Vandaag in de Klokhuisberoepenserie een wel heel bijzonder vak: de buffelboer! Buffels kunnen prima leven in ons land. En dat is mooi, want van buffelmelk kan je weer overheerlijke mozzarella maken. Bart gaat eerst naar buffelboer Piet: hij leert hoe hij met een speciaal geluid de buffels kan roepen. Verder geeft hij buffelkalfjes melk en helpt hij met het melken van de buffels. En uiteraard gaat hij ook naar de mozzarellafabriek, want hoe maak je van buffelmelk nou mozzarella?

Vrijdag 23 september 2011 VOETBALTRAINER
Wat doet een coach van een eredivisieclub nou precies? Bart kijkt achter de schermen bij toenmalig FC Groningen-trainer Ron Jans. De kleedkamer, de wedstrijdbespreking en overleg met de technische staf: overal is Bart welkom. Hij mag zelfs meetrainen en Ron leert Bart om een technisch goede corner of vrije trap te nemen.

Week 39

Naar de website

VorigeDag van de Duurzaamheid
VolgendeScientific Festival
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter