Ook dit jaar begint de Dag van de Duurzaamheid met een landelijke voorleesactie op basisscholen. Bekende Nederlanders, politici, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en pabo-studenten zullen voorlezen uit het boek Mr Finney en de andere kant van het water van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma.

Aansluitend gaan de voorlezers met de kinderen aan de hand van thema's uit het boek in gesprek over hoe we op een duurzame manier met de aarde om kunnen gaan. Vorig jaar deden zo'n 700 scholen mee; dit jaar streven wij naar deelname van tenminste 1000 basisscholen.

"Er dreigt een eiland te zinken! Mr Finney aarzelt geen moment en besluit met zijn Finmobiel te hulp te komen. Het is het begin van een spannend avontuur boven en onder water, waarbij Mr Finney opnieuw wezenlijke vragen stelt over hoe we omgaan met elkaar en de aarde en daarmee naar oplossingen helpt zoeken."

Mr Finney maakt kinderen nieuwsgierig naar onze aarde en stimuleert hen vragen te stellen over de toekomst en hij ontdekt dat oplossingen voor de wereld om ons heen soms dichterbij liggen dan we denken.

We zijn op zoek naar basisscholen en voorlezers. Doet u mee?
Deelnemende basisscholen ontvangen per school een gratis exemplaar van Mr Finney en de andere kant van het water. Het boek is geschikt voor groep 3 tot en met 6.

U kunt zich aanmelden via: http://dagvandeduurzaamheid.nl.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Esther van der Meer via mrfinney@dagvandeduurzaamheid.nl

Deze actie is een initiatief van Urgenda, Duurzame PABO, Programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling en de Missing Chapter Foundation.

Naar de website

VorigeSpelenderwijs wereldwijs
VolgendeKlokhuis kijkoverzicht van september 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter