De kinderwebsite van Nationale Parken bevat informatie over de twintig Nationale Parken van Nederland, die samen de Nederlandse natuur vormen. De informatie is specifiek op kinderen gericht. Op de site kunnen kinderen online spelletjes spelen, elk park heeft zijn eigen spel. Maar op de site is ook informatie te vinden over de Stichting Nationale Parken zelf en er zijn verschillende doe-opdrachten beschikbaar die in het veld, in de klas of thuis kunnen worden gedaan. Bijvoorbeeld het maken van een slootaquarium of toveren met kleuren.

Sinds kort is de website uitgebreid met twee interactieve lessen voor het digibord, over topografie, landschap en natuur. Deze lessen zijn ontwikkeld voor groep 5 t/m 8.
Ook is er inmiddels een spelletjesapp ontwikkeld voor gebruik op de iPad.

Stichting Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP) wil met de website aan kinderen laten zien wat de waarde van de natuur is, zodat ze deze in de toekomst goed zullen verzorgen.

De kinderwebsite is ontwikkeld in opdracht van SNP, het samenwerkingsverband van de twintig Nationale Parken in Nederland.

Naar de website

VorigeGratis online game: Begrotingsspel
VolgendeChina in de les
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter