China is een veelzijdig land. Het heeft het grootst aantal inwoners van alle landen op de wereld. Het heeft een heel oude geschiedenis. Een land met onder andere veel tradities, culturen en godsdiensten. Maar ook een boeiende zendingsgeschiedenis.

Om meer bekendheid te geven over dit grote land bij kinderen, zijn er lessen gemaakt over diverse onderwerpen die te maken hebben met China. De lessen worden onderverdeeld in: 'onder-, midden- en bovenbouw' van het basisonderwijs. Elk onderwerp is voorzien van begeleidende informatie. De lessen zelf zijn verdeeld in een gedeelte voor leerkrachten en een gedeelte voor leerlingen. Wij hopen dat zowel leerlingen als leerkrachten veel plezier hebben bij het uitvoeren van de lessen.

Aan de hand van verschillende thema's krijgt u een 'doorkijk' van het leven in China. Wie zijn de Chinezen nu echt? Onder het hoofdthema 'volk' wordt er informatie gegeven over verschillende bevolkingsgroepen in China. Maar ook over hun cultuur, het land, de politiek. Het onstaan van de kerk in China en welke rol zendelingen hebben gehad in de huidige kerk van China. Onderstaand een overzicht van de thema's die nu al te vinden zijn op deze site. De hoofdthema's die gebruikt worden zijn: 'land', 'volk', 'kerk en religie, en zending'. Bij elk submenu zijn dan enkele lessen te downloaden.

Naar de website

VorigeKidssite en game: Nationale Parken
VolgendeAftrap CodeUur: Vierduizend kinderen leren programmeren
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter