Nieuws in de klas biedt gratis lesmateriaal rond nepnieuws. Het lesmateriaal Journalistiek als wapen tegen nepnieuws en desinformatie is geschikt voor het voortgezet onderwijs. Leerlingen leren verschillende vormen van nep nieuws herkennen en begrijpen de functies van journalistiek en nieuws in een democratische samenleving. De journalistieke werkwijze geeft handvatten om leerlingen nieuwswijs te maken. Bronnen worden gecontroleerd, hoor en wederhoor wordt toegepast en nieuws wordt vanuit verschillende perspectieven belicht.
Het lesmateriaal bestaat uit verschillende opdrachten waarmee de leerlingen actief aan het werk kunnen. De opdrachten kunnen in een reeks lessen gedaan worden of er kan een selectie uit de opdrachten gemaakt worden. Bij de opdrachten wordt ook gebruik gemaakt van actuele nieuwsmedia die docenten kosteloos kunnen bestellen.
Het lesmateriaal Journalistiek als wapen tegen nepnieuws en desinformatie verschijnt in een serie lesmaterialen die Nieuws in de klas gratis aanbiedt aan het primair en voortgezet onderwijs. Zowel in de kortere lessuggesties als in de uitgebreidere lespakketten wordt aandacht besteed aan informatievaardigheden.

Naar de website

VorigeDe Week van de Lentekriebels komt er weer aan!
VolgendeDigibordlessen op c3.nl/ontdekchemie
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter